Sidevisninger i alt

torsdag den 10. september 2015

Link til dagens rute
Dagens km 322
Dag 9 Sep 9
Sheridan. Wyoming-Red Lodge. Montana

0630 op og hop. Morgenmad på hotellet med div. Henrik blev klippet på verandaen, og kursen sat mod det nærmeste supermarked, så vi kunne få efterfyldt med kaffe og brød. Derefter stod den på Interstate 90 mod Billings Montana. Undervejs tager vi en afstikker til Little Big Horn Battlefield National Monument, også kaldet Custer`s Last Stand. Visitor center skal selvfølgelig besøges. Ved gavlen med udsigt til slagmarken kan man høre foredrag af rangers. I vores tilfælde en meget engageret og entusiastisk fortæller. Han fortalte om "slaget" som om han selv havde været med, han vidste alle detaljer og han var meget underholdende.Man kan gå rundt og få det vigtigste med, og det nøjedes vi med. Grundig rekognoscering er en god ting, har Custer måske nået at tænke. Var han dum eller dumdristig ? Mange mener i hvert fald, at han fortjente sin skæbne, men det er alt sammen historie. Vi kørte bagefter til Billings hvor vi gik shop amok. I Montana er der ingen sales tax (moms), så vi var rundt tre forskellige steder og svinge kortet. Har også købt nyt batteri til mit Canon, indtil videre uden held, har renset div kontakter. Må nok indstille mig på, at det skal til reparation. Der efter kørte vi til Red Lodge for at overnatte der. En lille hyggelig by, hvor de vilde kalkuner godt kan lide at være, men også sortbjørne kommer og roder i skraldespande. I morgen kører vi til Buffalo Bill`s by Cody i Wyoming via Beartooth Highway. Det har været fint vejr igen i dag med 26 gr. spredte skyer og svag vind. Håber på godt vejr når vi skal op over passet i morgen.

Vafler til morgenmad

Et par kilometer kultog skal lige passere inden vi kan komme videre. Et normalt kultog med 140 vogne og fire lokomotiver. to foran og to bagved er omkring 2500 meter langt og vejer omkring 20000 ton



Sirius radioen ind stillet på en country kanal




Underholdende fortæller



Boardwalks hvor man kan gå rundt og opleve "slagmarken"
Normalt i US. Kæmpe mobilhome slæbende på en mindre bil, man kan bruge til at køre på udflugt i, handle ind etc.

 Her faldt Oberst Løjtnant George Armstrong Custer
"Last Stand Hill"  Hvor Custer og ca 40 andre mistede livet


Har før skrevet, at man ikke kan få ordentlig øl i Walmart og Target. Det var i Denver Stapleton/Northfield. I Walmart i  Billings Montana var der ingen problemer. Her flyder det med mælk og honning !!! 
Mainstreet i Red Lodge Montana
Langs hele gaden i Red Lodge, hænger de flotteste blomster ampeller





På Bridge Creek fik vi bison burger og Pale Ale fra Red Lodge Brewery